AKTUELLT

Gott Nytt År!

Stort tack till alla er som köpt och läst De fallna under året som gått. Känner mig ödmjuk inför alla fina lovord och recensioner som boken har fått.

Uppdaterat 31 december 2022.


Bok i toppklass!

”Detta är absolut den bästa boken inom denna genre jag har läst. En bok i absolut toppklass.”
Igår kom en recencion av De fallna med Systrarnaboktokiga. Boken fick 5/5. Underbart roligt att höra!❤️🤩.

”Alltså jag är helt stum efter att ha läst boken. Vilka fantastiska miljöbeskrivningar, har nog aldrig varit med om så detaljrika och målande beskrivningar av vikingatiden. Skildringen av vikingatiden är fantastisk. Hela boken är riktigt välskriven. Den röda tråden följs perfekt. Karaktärerna var mycket bra gestaltade och att följa deras utveckling var mycket intressant för de var så otroligt skickligt uppbyggt. Detta är absolut den bästa boken inom denna genre jag läst. En bok i absolut toppklass. Jag kan knappt berga mig tills nästa dela kommer. Språket i boken är mycket skickligt skriven. Även om boken var tjock med många kapitel så gick det otroligt snabbt att ut den. En bok som verkligen överasskade mig.
Boken får en stark femma utav mig”


Uppdaterat 22 december 2022.


Fira midvinterblot

Idag är det vintersolstånd och då firas midvinterblotet i De vida rikena. Samla familjen, glödga ert mjöd och passa på att besöka den stora vintermarknaden i Borgholma!

Uppdaterat 21 december 2022.


Jämförs med George R.R. Martin

Jätteglad över att ”De fallna” numera finns i de flesta av Akademibokhandelns butiker runt om i landet. I butiken Sundsvall Birsta är boken en personalfavorit! Underbart att höra och fantastiskt att få bli jämförd med George R.R. Martin😍

Uppdaterat 7 december 2022.


Signering – Nördarnas julmarknad

Idag är Mattias på plats och signerar De fallna på Nördarnas Julmarknad.

Uppdaterat 3 december 2022.


Nördarnas julmarknad 3 december

På lördag 3 december är det dags för Nördarnas julmarknad. ”De fallna” finns till försäljning till mässpris 149 kr och du kan få din bok signerad av Mattias. Perfekt julklapp! Vi ses i Solnahallen den 3 december kl 11-15!

Uppdaterat 28 november 2022.


Boksignering!

Mattias är på plats på Comic Con Sthlm 2022 4-6 november i Kista och signerar De fallna.

Uppdaterat 4 november 2022.


Mässspris på Comic con 2022

De fallna erbjuds till mässpris under Comicon, 149 kr. https://www.comicconstockholm.se/sv/artist-alley/

Uppdaterat 1 november 2022.


Författarintervju

Mattias har blivit intervjuad av Systrarna boktokiga. Läs hela intervjun på deras instagram.

Uppdaterat 14 oktober 2022.


Specialpris tors-sön!

Under tiden bokmässan i Göteborg genomförs erbjuds De fallna till samma pris som på mässan på Fantastikbokklubbens hemsida. Erbjudandet gäller torsdag 22/9 fram till och med söndag 25/9.

Uppdaterat 23 september 2022.


Förberedelser inför Comic con 2022

Förberedelserna inför mässan i november är i full fart. Under mässan kommer boken erbjudas till ett specialpris. Köp ett signerat exemplar av De fallna. https://www.comicconstockholm.se/sv/artist-alley/

Uppdaterat 23 september 2022.


Mässpris på bokmässan

”De fallna” säljs till mässpris på Bokmässan Göteborg. Boken går att hitta i Fantastikbokklubbens monter A03:54 för 149 kr (ord.pris 195 kr). Samtidigt finns den även att köpa på Fantastikbokklubbens hemsida för samma pris till och med söndag. https://www.fantastikbokklubben.se/produkt/de-fallna/

Uppdaterat 23 september 2022.


Fantastikbokklubben!

Nu har Mattias blivit medlem i Fantastikbokklubben. De fallna finns att köpa på deras hemsida.

Uppdaterat 10 september 2022.


Comic con 2022

Träffa Mattias på Comic Con Stockholm i Artist Alley den 5 och 6 november. Köp ett signerat exemplar av De fallna, eller ta med din egen och få den signerad. https://www.comicconstockholm.se/sv/artist-alley/

Uppdaterat 22 augusti 2022.


Cias bokhylla recenserar

De Fallna får 5/5 i betyg av @cias_bokhylla . Välskriven, beroendeframkallande, spännande och en riktig bladvändare!

”Den här äventyrsromanen är helt fantastisk bra, att det är en debut har jag svårt att tro. Det är första delen i en kommande serie Den är full med kärlek, hämnd och intriger. Otroligt välskriven och beroendeframkallande och trots sin tjocklek på 636 sidor så är den mycket läsvärd, lättläst och spännande. Boken utspelar sig i en episk fantasyvärld under vikingatiden och jag bara älskar det 💕

Karaktärerna och miljöbeskrivningarna är fantastiska. Berättarperspektivet utgår från tredjeperson så det är flera personer som blir berättade. Huvudpersonerna är Fenrir, Ulv och Tora, jag tyckte nog bäst om Ulv om man nu måste välja. Om man gillar nordisk mytologi, vikingar och fantasy så rekommenderar jag verkligen den här boken. Jag älskade den och jag ser mycket fram emot att få läsa dom andra böckerna när dom kommer ut!
Omdöme: 5/5


Gå in och läs hela recensionen på @cias_bokhylla eller på bloggen: https://ciasbokhylla.blogspot.com/2022/08/de-fallna.html

Uppdaterat 9 augusti 2022.


Fångar läsaren!

Jättekul med ännu en fin recension!👏 Denna gång av @bookslukaren . Vilket betyg, 9/10. Kan inte bli så mycket bättre än det.

”Åh herregud De fallna är verkligen en spännande bok som fångar läsaren direkt.
Den är över 600 sidor men det märks inte. Det händer hela tiden saker. Okej visst prologen föll mig inte helt i smaken då den kändes lite förvirrande. Men detta ändrade sig vid första kapitlet som innehöll ett stråtrövaröverfall, våldtäkt, mord och flyktförsök.


Min uppfattning är att De fallna är en episk fantasy som utspelar sig i en vikingalik värld.
Tycker att författaren har lyckats att bygga upp en djupt intressant värld. Den är tydligt inspirerad av den nordiska mytologin och dess gudar och växen. Samtidigt har författaren inte kopierat rakt av gestalterna från mytologi, utan gjort om och skapat sin egna variant av gudar. Det är flera olika magiska element och varelser i berättelsen. Vi har dels de olika gudarna, de fallna, människorna och olika typer av bestar och monster.


Berättarperspektivet utgår från tredjeperson och flera karaktärer blir därav berättare. De tre huvudpersonerna är Fenrir, Ulv och Tora. Ulv och Tora är far och dotter så deras berättelser hänger till en början tätt ihop med varandra. Det är på det hela tagen otroligt komplexa karaktärer. Tror favoriten av dom tre är Ulv. Tora hade jag väldigt svårt för i bokens första del men finner hennes karaktärsutveckling intressant.
Handlingen är inte på långa vägar förutsägbar. Visst vissa saker kan man lista ut ( som vem den ena personen är som satt ditt Ulv) men just för att dessa saker blir så uppenbart tänker man inte på det andra.

Tycker att boken emellanåt är något rå. Det förekommer en del våld, våldtäkt, grov tortyr, djur som mördas och lämnlästning. Det blir aldrig makabert men som sagt är det ett hårt klimat boken gestaltar. Upplever även att boken språkmässigt håller en god kvalité.

Kan inte riktigt smälta att detta är författarens debutbok, har läst väldigt många debutfantasy böcker på sistone och är så stolt över den kvalité svenska fantasyförfattare har på sina böcker.

Detta är en bok för dig som gillar långa böcker och episk fantasy som är inspirerad av vikingatiden.

Betyg: 9 av 10


Läs hela recensionen på @bookslukarens instagramkonto: https://www.instagram.com/p/CgT7Bc5DtxY/
Uppdaterat 3 augusti 2022.


Spännande!

För några dagar sedan kom en ny recension av De fallna, skriven av @elizabethe_g . Stort tack och jättekul att du tyckte om boken.

”Jag blev glatt överraskad av den här boken, tog inte lång tid innan jag var fast. Riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Den är mörk, ljus, har väldigt intressanta karaktärer och suger in läsaren i en värld som är långt ifrån vår egen. Då boken är tjock så tänkte jag att här har jag mycket att läsa, men den kändes inte lång alls. Gick nästan för fort att läsa ut den. Gillar man nordisk mytologi, vikingar och fantasy så är den här boken väl värd att läsa. Jag älskade den och jag ser verkligen fram emot att få läsa de andra böckerna när de kommer.”

Läs hela recensionen: https://www.instagram.com/p/CfRVpCdNFvs/…

Uppdaterat 5 juli 2022.


Sommarsolstånd

Idag är det sommarsolstånd och då firas midsommarblotet i De vida rikena. Man binder blomsterkransar, dansar ringdans och skålar med horn fyllda av kryddigt mjöd. Man blotar främst till Frölla (fruktbarhetens gudinna), och gillena pågår till långt in på natten då solen aldrig går ner.
Uppdaterat 21 juni 2022.


Nominerad till Årets debut

Glädjande besked! De fallna har blivit nominerad till Årets debut av Fantasykammaren.

JURYNS MOTIVERING:
”Med en härlig mix av episk fantasy och vikingatidens asatro bjuder författaren på ett rikt världsbygge. Karaktärerna är mångbottnade och hela boken rör sig i en gråzon när det kommer till vem och vad som är ond eller god. Ett riktigt slipat språk som flyter på bra. Ett stjärnskott till debut.”

Se fantasykammarens inlägg på deras Facebook-sida.
Uppdaterat 10 maj 2022.


En nagelbitare!

Recensionerna regnar in på sociala medier. @i.min.bokhylla har precis publicerat sin.

Jag brukar inte skriva några längre recensioner men här kände jag att jag måste få ut känslan! Världsbygget, karaktärerna, språket allt är liksom BRA och mer än bra! Jag har skrattat, bitit på naglarna och haft gråten i halsen under läsandets gång. Längtar så tills nästa del kommer, det här är en bok jag kommer återvända till många gånger känner jag och den har fått en speciell plats i mitt bokhjärta ❤
Läs hela recensionen på @i.min.bokhylla på instagram.
Uppdaterat 26 april 2022.


”Episk!”

Ännu en recension av en bookstagramare, denna gång @bokdaling.

”Det var helt omöjligt att lägga den ifrån sig.
Vilken fantastisk historia! Episk!! Och att det är författarens debutbok?! Här har ni en författare som kommer att slå Sverige med häpnad, minns vart ni läste det först!”

Läs hela recensionen på @bokdaling på instagram.
Uppdaterat 19 april 2022.


Bokluckan recenserar

Ännu en jättefin recension av De fallna skriven av bokbloggaren ”Bokluckan”.
Jag glömmer ibland hur mycket jag älskar böcker som den här, med en värld att drömma sig bort i och leva sig in i. Jag kan inte låta bli att jämföra med Sagan om ringen, jag får samma känsla när jag läser De fallna. Boken innehåller allt det jag önskar av en historisk fantasyvärld. Det är kärlek, svek, hämnd, ondska, vänskap och oväntad vänlighet. Där finns även mytiska väsen och karaktärer som jag älskar, t.ex. varelser som frostbjörnar, grotthästar och drakar. Lägg sedan till att det finns trolldom, uråldrig kunskap, örter och alkemi.”
Läs hela recensionen på Bokluckans bokblogg.
Uppdaterat 12 april 2022.


Recension av Håkans hylla

Första recensionen av De fallna har kommit! Fantastiskt fina ord.
”Jag kan bara lyfta på hatten, fast jag förvisso aldrig använder hatt, till författaren. Ställa mig upp och applådera, vi har fått en ny stjärna på den svenska fantastikhimlen som lyser riktigt starkt. Det är jättekul att det finns författare inom genren som levererar så här bra hantverk, med tanke på att det är en riktigt brant uppförsbacke som dessa författare måste kämpa emot då genren inte lyfts fram i Sverige och att man inom litteraturen ser ner på den.”
Läs hela recensionen på Håkans Hylla.
Uppdaterat 18 mars 2022.


Fantasykanalens årskrönika

För några veckor sedan gjorde @fantasykanalen sin årskrönika. Som gäst medverkade Stefan Ekman och under programmet diskuterades hur många svenska fantasyböcker som getts ut under 2021. Nu har Fantasykanalen lagt upp en lista med alla 17 titlar som Science Fiction Bokhandeln tog in under förra året (men det gavs ut fler). De fallna (förlag Ekström & Garay) är en av de böcker som köptes in till bokhandeln vilket vi såklart är enormt glada över. Läs hela listan på Fantasykanalens hemsida.
Uppdaterat 27 januari 2022.


Följarna blir allt fler

Följarna i Mattias sociala medier växer stadigt. Håll koll på uppdateringarna via facebook eller Instagram. Vi hoppas det blir allt fler under kommande år.
Uppdaterat 22 januari 2022.

Fraktfritt på SF-bokhandeln

Just nu är det fri frakt på allt på Science Fiction Bokhandeln online fram till söndag 23/1. Passande nog har hyllorna (online/på plats) fyllts på med fler exemplar av De fallna som varit slutsåld ett tag.
Uppdaterat 19 januari 2022.

Gott Nytt År

Vi önskar alla ett riktigt Gott Nytt År och vi hoppas på ett riktigt bra bokår.
Uppdaterat 31 december 2021.

Nötter till jul

Bjud på kanderade hasselnötter till jul!
I De vida rikena säljs det på marknaderna så här års och äts när det är festligheter på gång. De är enkla att göra och tar inte lång tid. Uppskattas alltid av gäster!
Uppdaterat 23 december 2021.

Glad midvinterblot!

Idag är det vintersolstånd och då firas midvinterblotet i De vida rikena. Marknadsplatserna fylls av månglare och glada besökare, på torgen uppträder gycklare och barder, och i hemmen dignar maten på borden.
Uppdaterat 22 december 2021.

Slutsålt i butik i Stockholm

Härligt att se boken i butikshyllorna! Här i Science Fiction Bokhandeln i Göteborg. Just nu är boken slutsåld på SF-bokhandeln i Stockholm och i deras onlinebutik. Men fler är på ingång.
Uppdaterat 21 december 2021.

Baka till jul

Prova att baka något nytt till jul, t ex flata kakor med inspiration från vikingatiden.
Uppdaterat 11 december.

Författarporträtt

förlagets hemsida (Ekström & Garay) finns ett författarporträtt där Mattias bland annat berättar om sina litterära förebilder.
Uppdaterat 10 december.

Mattias i sociala medier

Nu går det att följa Mattias i sociala medier antingen via Facebook eller Instagram.
Uppdaterat 6 december.

Debutantporträtt på boktugg

På den litterära sidan boktugg.se finns nu ett debutantporträtt upplagt där Mattias bland annat berättar om inspirationen till sitt skrivande.
Uppdaterat 4 december 2021.

Annonsfilm

Idag lanseras bokens första annonskampanj. Skapad av Ekström & Garay. Publiceras på Facebook och Instagram.
Uppdaterat 3 december 2021.

Boksläpp 3 december

Idag släpps boken till försäljning lagom till julhandeln. En perfekt julklapp!
Uppdaterat 3 december 2021.

Förboka De fallna

Vill du vara en av de första som köper boken De fallna. Nu finns boken att bevaka på nätbokhandlarna, t ex SF-bokhandeln, Adlibris, Bokus, CDON och Amazon Sverige.
Uppdaterat 23 november 2021.

Ladda ner kartor

Är du nyfiken på hur Älvarike ser ut eller hur karaktärerna i De fallna tar sig runt i De vida rikena. Kartorna går nu att ladda ner.
Uppdaterat 18 november 2021.

Persongalleri

Hitta information i persongalleriet om alla de karaktärer som finns med i De fallna.
Uppdaterat 14 november 2021.

Honungskanderade äpplen

Nytt recept upplagt. I Borgholma kan man köpa honungskanderade äpplen på marknaderna. Pröva gärna att göra egna.
Uppdaterat 12 november 2021.

Ny sida med recept upplagd

Nu finns recept inspirerade av det som karaktärerna äter i De fallna på hemsidan. Läs mer om hur man t ex tillagar kanderade hasselnötter.
Uppdaterat 10 november 2021.

Bestiarium

Hemsidan har uppdaterats med ett bestiarium baserat på de varelser som finns i De fallna. Läs mer om rimtursar, smaragdormar och många andra.
Uppdaterat 9 november 2021.