AKTUELLT

Nominerad till Årets debut

Glädjande besked! De fallna har blivit nominerad till Årets debut av Fantasykammaren.

JURYNS MOTIVERING:
”Med en härlig mix av episk fantasy och vikingatidens asatro bjuder författaren på ett rikt världsbygge. Karaktärerna är mångbottnade och hela boken rör sig i en gråzon när det kommer till vem och vad som är ond eller god. Ett riktigt slipat språk som flyter på bra. Ett stjärnskott till debut.”

Se fantasykammarens inlägg på deras Facebook-sida.
Uppdaterat 10 maj 2022.


En nagelbitare!

Recensionerna regnar in på sociala medier. @i.min.bokhylla har precis publicerat sin.
Jag brukar inte skriva några längre recensioner men här kände jag att jag måste få ut känslan! Världsbygget, karaktärerna, språket allt är liksom BRA och mer än bra! Jag har skrattat, bitit på naglarna och haft gråten i halsen under läsandets gång. Längtar så tills nästa del kommer, det här är en bok jag kommer återvända till många gånger känner jag och den har fått en speciell plats i mitt bokhjärta ❤
Läs hela recensionen på @i.min.bokhylla på instagram.
Uppdaterat 26 april 2022.


”Episk!”

Ännu en recension av en bookstagramare, denna gång @bokdaling.
”Det var helt omöjligt att lägga den ifrån sig.
Vilken fantastisk historia! Episk!! Och att det är författarens debutbok?! Här har ni en författare som kommer att slå Sverige med häpnad, minns vart ni läste det först!”

Läs hela recensionen på @bokdaling på instagram.
Uppdaterat 19 april 2022.


Bokluckan recenserar

Ännu en jättefin recension av De fallna skriven av bokbloggaren ”Bokluckan”.
Jag glömmer ibland hur mycket jag älskar böcker som den här, med en värld att drömma sig bort i och leva sig in i. Jag kan inte låta bli att jämföra med Sagan om ringen, jag får samma känsla när jag läser De fallna. Boken innehåller allt det jag önskar av en historisk fantasyvärld. Det är kärlek, svek, hämnd, ondska, vänskap och oväntad vänlighet. Där finns även mytiska väsen och karaktärer som jag älskar, t.ex. varelser som frostbjörnar, grotthästar och drakar. Lägg sedan till att det finns trolldom, uråldrig kunskap, örter och alkemi.”
Läs hela recensionen på Bokluckans bokblogg.
Uppdaterat 12 april 2022.


Recension av Håkans hylla

Första recensionen av De fallna har kommit! Fantastiskt fina ord.
”Jag kan bara lyfta på hatten, fast jag förvisso aldrig använder hatt, till författaren. Ställa mig upp och applådera, vi har fått en ny stjärna på den svenska fantastikhimlen som lyser riktigt starkt. Det är jättekul att det finns författare inom genren som levererar så här bra hantverk, med tanke på att det är en riktigt brant uppförsbacke som dessa författare måste kämpa emot då genren inte lyfts fram i Sverige och att man inom litteraturen ser ner på den.”
Läs hela recensionen på Håkans Hylla.
Uppdaterat 18 mars 2022.


Fantasykanalens årskrönika

För några veckor sedan gjorde @fantasykanalen sin årskrönika. Som gäst medverkade Stefan Ekman och under programmet diskuterades hur många svenska fantasyböcker som getts ut under 2021. Nu har Fantasykanalen lagt upp en lista med alla 17 titlar som Science Fiction Bokhandeln tog in under förra året (men det gavs ut fler). De fallna (förlag Ekström & Garay) är en av de böcker som köptes in till bokhandeln vilket vi såklart är enormt glada över. Läs hela listan på Fantasykanalens hemsida.
Uppdaterat 27 januari 2022.


Följarna blir allt fler

Följarna i Mattias sociala medier växer stadigt. Håll koll på uppdateringarna via facebook eller Instagram. Vi hoppas det blir allt fler under kommande år.
Uppdaterat 22 januari 2022.

Författarporträtt

Just nu är det fri frakt på allt på Science Fiction Bokhandeln online fram till söndag 23/1. Passande nog har hyllorna (online/på plats) fyllts på med fler exemplar av De fallna som varit slutsåld ett tag.
Uppdaterat 19 januari 2022.

Gott Nytt År

Vi önskar alla ett riktigt Gott Nytt År och vi hoppas på ett riktigt bra bokår.
Uppdaterat 31 december 2021.

Nötter till jul

Bjud på kanderade hasselnötter till jul!
I De vida rikena säljs det på marknaderna så här års och äts när det är festligheter på gång. De är enkla att göra och tar inte lång tid. Uppskattas alltid av gäster!
Uppdaterat 23 december 2021.

Glad midvinterblot!

Idag är det vintersolstånd och då firas midvinterblotet i De vida rikena. Marknadsplatserna fylls av månglare och glada besökare, på torgen uppträder gycklare och barder, och i hemmen dignar maten på borden.
Uppdaterat 22 december 2021.

Slutsålt i butik i Stockholm

Härligt att se boken i butikshyllorna! Här i Science Fiction Bokhandeln i Göteborg. Just nu är boken slutsåld på SF-bokhandeln i Stockholm och i deras onlinebutik. Men fler är på ingång.
Uppdaterat 21 december 2021.

Baka till jul

Prova att baka något nytt till jul, t ex flata kakor med inspiration från vikingatiden.
Uppdaterat 11 december.

Författarporträtt

förlagets hemsida (Ekström & Garay) finns ett författarporträtt där Mattias bland annat berättar om sina litterära förebilder.
Uppdaterat 10 december.

Mattias i sociala medier

Nu går det att följa Mattias i sociala medier antingen via Facebook eller Instagram.
Uppdaterat 6 december.

Debutantporträtt på boktugg

På den litterära sidan boktugg.se finns nu ett debutantporträtt upplagt där Mattias bland annat berättar om inspirationen till sitt skrivande.
Uppdaterat 4 december 2021.

Annonsfilm

Idag lanseras bokens första annonskampanj. Skapad av Ekström & Garay. Publiceras på Facebook och Instagram.
Uppdaterat 3 december 2021.

Boksläpp 3 december

Idag släpps boken till försäljning lagom till julhandeln. En perfekt julklapp!
Uppdaterat 3 december 2021.

Förboka De fallna

Vill du vara en av de första som köper boken De fallna. Nu finns boken att bevaka på nätbokhandlarna, t ex SF-bokhandeln, Adlibris, Bokus, CDON och Amazon Sverige.
Uppdaterat 23 november 2021.

Ladda ner kartor

Är du nyfiken på hur Älvarike ser ut eller hur karaktärerna i De fallna tar sig runt i De vida rikena. Kartorna går nu att ladda ner.
Uppdaterat 18 november 2021.

Persongalleri

Hitta information i persongalleriet om alla de karaktärer som finns med i De fallna.
Uppdaterat 14 november 2021.

Honungskanderade äpplen

Nytt recept upplagt. I Borgholma kan man köpa honungskanderade äpplen på marknaderna. Pröva gärna att göra egna.
Uppdaterat 12 november 2021.

Ny sida med recept upplagd

Nu finns recept inspirerade av det som karaktärerna äter i De fallna på hemsidan. Läs mer om hur man t ex tillagar kanderade hasselnötter.
Uppdaterat 10 november 2021.

Bestiarium

Hemsidan har uppdaterats med ett bestiarium baserat på de varelser som finns i De fallna. Läs mer om rimtursar, smaragdormar och många andra.
Uppdaterat 9 november 2021.